Opening Romeinse Kust tentoonstelling Zeeuws Museum

Vandaag, 18 november 2017, wordt de Romeinse Kust tentoonstelling officieel geopend in het Zeeuws Museum in Middelburg.

De afgelopen weken is er hard gewerkt om de tentoonstelling te verhuizen, want deze was al te zien in Leiden (Rijksmuseum van Oudheden), Castricum (Huis van Hilde) en Scheveningen (Muzee). Het Zeeuws Museum steekt de tentoonstelling in een nieuw jasje en verlegt de aandacht naar Zeeuwse en Zuid-Hollandse vondsten. Zo was Zeeland voor de Romeinen belangrijk vanwege allec, een zoute vissaus die onmisbaar was bij de maaltijd. Ook is er ruim aandacht voor de Zeeuwse beschermvrouwe van handelaren en zeelieden, Nehalennia.

Wandel langs de Romeinse kust van noord naar zuid en ontdek hoe de Romeinen en andere bewoners daar zo’n tweeduizend jaar geleden leefden en werkten. Zie hun wapens, kostbaarheden, huisraad en handelswaar. Het kustgebied van Nederland, van Texel tot Zeeland, is voor de Romeinen, met het oog op handelsbelangen en militaire strategie, heel belangrijk geweest. De oorspronkelijke tentoonstelling Romeinse kust is gemaakt door het Rijkmuseum van Oudheden in Leiden in samenwerking met Hazenberg Archeologie.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .