Romeinse kust als decor voor sportief jeugdboek

De Romeinse kust is niet alleen een gebied met een bijzondere geschiedenis maar dient sinds kort ook als decor van een sportief jeugdboek. Zojuist is uitgekomen Zwemmen met Caligula van schrijver en journalist Frans van Duijn. Een veelbelovende titel voor de volgers van de Romeinse kust. De beschrijving van de inhoud, waarin de Brittenburg het leven van de jonge zwemster Evi danig beroert, klinkt als een mooie opwarmer voor het onderzoek dat momenteel archeoloog Tom buitendorp naar het mysterieuze fort uitvoert. Hiervan zal romeinsekust.nl live verslag doen. Tot die tijd kunnen de jonge volgers (of waarschijnlijker de kinderen en kleinkinderen van de volgers van de site) genieten van dit avontuur.

Informatie over het boek (door Biblion)

De 13-jarige Evi en haar even oude vriendin Ipek zijn zwemtalenten bij zwemvereniging Spatje in Noordwijk. Dagelijks trainen zij als voorbereiding op het nationaal kampioenschap. Tijdens de zomervakantie combineert Evi het trainen met het werken als serveerster in de strandtent van haar opa. Van hem krijgt zij ook een boek over de Brittenburg, een ruïne van een Romeinse vesting, gelegen tussen Katwijk en Noordwijk, die in zee is verdwenen. Evi’s interesse is groot en zij besluit met haar surfplank de zee op te gaan voor onderzoek. Als zij met een archeologische vondst weer naar de kust wil, verongelukt vlak bij haar een kitesurfer en moet zij een keuze maken.

Titel: Zwemmen met Caligula

Auteur: Frans van Duijn

Uitgever: Elikser, Leeuwarden

Paperback, 144 pagina’s.20161212_zwemmen-met-caligula_klein

ISBN 9789089548856

Doelgroep: jeugd, vanaf 14 jaar

Prijs 13,95

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .