De brug naar het publiek (Goedereede)

Op donderdag 21 oktober werd in het Verenigingsgebouw Oostdam in Goedereede (Zuid-Holland) een vooroverleg gehouden over het odyssee-project Goedereede Oude Oostdijk.
Het doel van de de bijeenkomst was om de betrokkenen alvast te informeren over het project en over de plannen van de initiatiefnemers. Tom Hazenberg opende de bijeenkomst met een korte introductie van het onderzoek en het NWO-programma Odyssee, waarna Jasper de Bruin vertelde over de Romeinse handelsnederzetting in de polder Oude Oostdijk en over de opgravingen van Jan Trimpe Burger in de jaren ’50 en ’80.Nieuw in het team van onderzoekers is Jeroen van Zoolingen, naast Jasper de Bruin, Guus Besuijen, Iris Kaihatu en Hans Siemons, die de analyse van sporen en structuren voor zijn rekening zal nemen. Jeroen is werkzaam bij de gemeente Den Haag en heeft ervaring met dergelijke analyses in het west-nederlandse kustgebied.
De bijeenkomst was een eerste kennismaking voor betrokken onderzoekers, vertegenwoordigers van de gemeente Goedereede, leden van de historische vereniging De Motte en de lokale pers. De samenwerking met de gemeente Goedereede en De Motte is van groot belang voor de onderzoekers van de Universiteit Leiden en Hazenberg Archeologie. Zij bieden de brug naar het publiek.
Een officiële persbijeenkomst is gepland in februari 2011. Dan zullen de onderzoekers eerste resultaten kunnen melden en samen met de gemeente Goedereede de publieksplannen presenteren. (GB)

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.