De eerste fase van Romeins Aardenburg

De eerste fase van het Odysee-project Romeins Aardenburg is van start. In deze fase worden de veldtekeningen door Benno Ridderhof van MBB (Mud Blood & Beer) gevectoriseerd, nadat deze eerst gescand waren door DANS (Data Archiving and Networked Services van de KNAW). Binnenkort wordt gestart met de uitwerking van de sporen en structuren aan de hand van de door MBB geleverde bestanden.

Een grote berg vondstdocumentatie is afkomstig uit het archief van de opgraver Jan Trimpe Burger. Hij groef tientallen jaren als provinciaal archeoloog op in het centrum van Aardenburg en besteedde daarbij veel aandacht aan het terra sigillata aardewerk. Dit Romeins luxe product is in grote aantallen in Aardenburg en gevonden en komt uit midden- en noord-Frankrijk en het Duitse Rijngebied. De documentatie van dit aardewerk wordt uitgezocht en gedigitialiseerd zodat de gegevens van Trimpe Burger eindelijk voor de wetenschappelijke wereld beschikbaar komen. Op dit moment is Guus Besuijen in het depot van de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland bezig met het digitaliseren van de gegevens van ca. 1400 fragmenten versierde terra sigillata en ca. 340 gestempelde fragmenten van dit aardewerk. Daarnaast wordt een selectie gemaakt van de uit te werken sporen en structuren aan de hand van de gedigitaliseerde veldtekeningen. (GB)

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.