1e Podcast goed beluisterd, zoektocht naar De Oude Wereld van start

De eerste uitzending van de podcast `Zoek mee naar de Oude Wereld – Op pad’ was een mooi succes. Meer dan 1000 luisteraars, een groot artikel in het Eilandennieuws en een team van geïnteresseerden die willen meehelpen in de zoektocht naar de verdwenen Romeinse stad of kustversterking De Oude Wereld bij de Zuid-Hollandse plaats Goedereede. Met de podcast op www.RomeinseKust.nl werd het citizen science project `Zoek mee naar de Oude Wereld’ gelanceerd. Toepasselijk gebeurde dat in de Nationale Romeinenweek 2020. Het vertreksein werd gegeven door wethouder Daan Markwat van de gemeente Goeree-Overflakkee.

Het opgravingsteam van van het onderzoek naar de Romeinse haven bij Goedereede in 1958-1959 (foto Jan Trimpe Burger)

Na de uitzending zijn de deelnemers van het publieksonderzoek benaderd en uitgenodigd op het onderzoeksplatform van www.RomeinseKust.nl. Samen met de samenstellers Jan Breimer (Adviespraktijk A=M),  Tom Hazenberg (1Arch/Hazenberg Archeologie) en Bert Bosloper (De Motte) en de gemeenteambtenaren Mathijs Witte en Dianne van de Zande zullen ze een onderzoeksstrategie voor het vervolg van de zoektocht naar De Oude Wereld bepalen. Daarbij wordt de hulp ingeroepen van andere onderzoekers.

In de laatste week van juni doet het team verslag van de stand van onderzoek in het 2e deel van de podcast `Zoek mee naar de Oude Wereld’.

Oproep: je kunt je nog steeds aansluiten bij het onderzoeksteam naar de Oude Wereld. Geef je op in het contactformulier onder dit bericht. Iedereen is welkom!

Het project is een initiatief van Historische Vereniging De Motte, Hazenberg Archeologie en Adviespraktijk A=M. Het project wordt financieel ondersteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie en de gemeente Goeree-Overflakkee.

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .