Wethouder lanceert Zoektocht naar de Oude Wereld

In zijn interview voor de eerste podcast “Zoek mee naar de Oude Wereld” opent wethouder Daan Markwat van Goeree-Overflakkee het gelijknamige project. In dit onderzoeksproject gaan wetenschappers en publiek samen op zoek naar de De Oude Wereld, een verdwenen stad of fort bij de kust van Goedereede.

Wethouder Markwat wenst de onderzoekers veel succes. Hij hoopt ook dat veel eilanders en andere geïnteresserden zullen meehelpen in dit citizen science project. En hij ziet ook veel kansen voor het geschiedenisonderwijs.

Wethouder Daan Markwat kon even tijd vrij maken voor het interview voor de podcast Zoek mee naar de Oude Wereld.

In deze eerste uitzending presenteren  de onderzoeksleiders en presentatoren, Jan Breimer en Tom Hazenberg, zichzelf en het project. Zij laten de luisteraars ook kennismaken met mede-initiatiefnemer Bert Bosloper, bestuurslid van de historische vereniging De Motte. Hij ziet het als zijn taak de bevolking van Goeree-Overflakkee te mobilieren om samen deze mythische Romeinse ruïnes terug te vinden.

In de podcast roepen de makers het publiek op om mee te zoeken. Zoekers of mensen die oude vondsten van De Oude Wereld in huis hebben kunnen zich melden op RomeinseKust.nl. De eerste volgers hebben zich al gemeld na tweets op het twitteraccount  @LimesNL.

Luister hier de 1e podcast-uitzending Zoek mee naar de Oude Wereld

De lancering van het project “Zoek mee naar de Oude Wereld” vindt plaats in de Nationale Romeinenweek. Het project is een initiatief van Historische Vereniging De Motte, Hazenberg Archeologie en Adviespraktijk A=M. Het project wordt financieel ondersteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie en de gemeente Goeree-Overflakkee.

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.