De Romeinse Kust steekt de Noordzee over

Op woensdag 4 april 2018 sprak in het gemeentekantoor in Utrecht een archeologische pioniersgroep over de toekomstige internationale uitbreiding van de Romeinse Kust. (Op foto v.l.n.r.) Erik Graafstal, Jasper de Bruin, Carol van Driel-Murray, Mark Driessen en Tom Hazenberg zijn allen – in meer of minder mate verbonden aan de Universiteit Leiden – spraken over een nieuw initiatief: een internationaal symposium in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, waarschijnlijk in november 2018. En in de schaduw van dit symposium zullen kennisuitwisseling en overleg plaatsvinden tussen wetenschappers uit landen rond de Noordzee om te komen een project over het Noordzeebekken in de Romeinse tijd.

Kortom, na de Zeeuwse editie van de Romeinse Kust-tentoonstelling, die nog tot en met 6 mei loopt, zullen leden van de Romeinse Kustwacht collegae uit de landen rondom de Noordzee uitnodigen voor een langdurige samenwerking. De lezers van de RomeinseKust.nl zullen hier live van op de hoogte bijven.

Maar eerst de Romeinse Kustreis (14 april), de Romeinse Kust-tentoonstelling (t/m 6 mei) en het 2e Symposium Romeinse Kust (23 april).

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .