Operatie Zwammerdamschepen van start in Archeon

Vanaf nu is in Museumpark Archeon de Romeinse Restauratiewerf geopend voor publiek. Dit is de thuisbasis voor Operatie Zwammerdamschepen, het enorme restauratieproject van zes wereldberoemde Romeinse schepen. In januari wordt begonnen met de restauratie van de Zwammerdam 2, het Romeins vrachtschip van 23 meter. De restauratie van de gehele collectie zal tot in 2022 duren. Ondertussen werken Hazenberg Archeologie en Museumpark Archeon aan de oprichtng van het Natonaal Romeins Scheepvaartmuseum.

De Romeinse Restauratiewerf is de hele kerstvakantie geopend met een tentoonstelling over de Zwammerdamschepen. Voor de kinderen is een techniekroute waarbij ze leren werken merken met de gereedschappen die in het Romeinse werkschip De Meern 1 zijn ontdekt.

Het project is te volgen via www.archeon.nl en twitter @LimesNL.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .