Binnenkort te zien: Romeinse kust tentoonstelling verhuist naar Muzee Scheveningen

Het is bijna zover! De objecten van de Romeinse kust tentoonstelling zijn ingepakt en staan klaar voor vervoer. De reizende tentoonstelling was het afgelopen half jaar te zien in het Huis van Hilde en gaat door op tournee naar Muzee in Scheveningen. Met hulp van het Rijksmuseum van Oudheden en Hazenberg Archeologie zal vanaf mei de tentoonstelling letterlijk aan de kust pronken. Ook hier zullen extra activiteiten worden verzorgd, zie Muzeescheveningen.nl.

Robert Ritter (Rijksmuseum van Oudheden) en Rozemarijn Buitenhuis (Hazenberg Archeologie) controleren en demonteren de objecten. Foto: Tanja van der Zon (RMO).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Achtergrond tentoonstelling

De tentoonstelling ‘Romeinse kust’ gaat over het leven langs de kust 2000 jaar geleden. Naast de noordelijke grens van het Romeinse Rijk, de Limes, was ook het kustgebied voor de Romeinen van belang voor handel en militaire strategie. In de tentoonstelling maakt u een virtuele wandeling langs het kustgebied van Texel tot aan Zeeland in de Romeinse Tijd. Ook worden de oorspronkelijke bewoners voor de komst van de Romeinen belicht.

De tentoonstelling Romeinse kust is ontwikkelt door het Rijksmuseum van Oudheden en Hazenberg Archeologie in samenwerking met de drie kustprovincies (Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland) en de archeologen van het samenwerkingsverband de Romeinse kustwacht. De tentoonstelling is mogelijk gemaakt door het Mondriaanfonds.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .