65.000 bezoekers gedurende `Romeinse Kust’ in RMO

linkervleugel_img_0209dsc_1247Tijdens de tentoonstelling Romeinse Kust heeft het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) te Leiden 65.000 bezoekers getrokken. Dit zei directeur Wim Weijland bij de opening van het slot-symposium Romeinse Kust op 12 september jl. Daarmee was het zomerseizoen voor het RMO bijzonder succesvol. Naast de Romeinse Kust liepen ook de tijdelijke tentoonstellingen `Vlijmscherp Verleden’ en `Egypte, land van onsterfelijkheid’.

De tentoonstelling Romeinse Kust heeft als onderwerp de Noorzeekust in de Romeinse tijd en is samengesteld op grond van een tiental recente publicaties van Nederlandse archeologen. De tentoonstelling bevat naast topvondsten uit de collectie van het RMO ook objecten uit diverse musea en depots van de drie kustprovincies Noord- en Zuid-Holland en Zeeland.

De tentoonstelling loopt nog t/m 25 september in het RMO en zal dan doorreizen naar het Huis van Hilde (14 oktober 2016 t/m 31 maart 2017) in Castricum en Muzee in Scheveningen (april – oktober 2017).

Meer informatie is te vinden op: rmo.nl

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.