Romeinsekust.nl op Symposium Romeinse Tijd Delft e.o.

Afgelopen vrijdag vond in het Prinsenhof in Delft het Symposium Romeinse Tijd Delft en omstreken plaats. Doel van het symposium was om te inventariseren welke kennis er over de Romeinse tijd in de regio (gemeenten Delft, Midden-Delfland en Westland) bekend is en het tot stand komen van een nieuwe onderzoeksagenda.

Tijdens het symposium waren alle vooraanstaande archeologen aanwezig die zich in en rondom de regio bezig houden met het onderzoek naar de Romeinse tijd. Verschillende sprekers presenteerden er hun nieuwste (vaak zeer spectaculaire) resultaten, waaronder ook een aantal leden van de kustwacht. Ab Waasdorp en Jeroen van Zoolingen beten het spits af met een presentatie van de recente resultaten van het Ockenbugh onderzoek. Even later verraste Lourens van der Feijst alle aanwezigen met een kritische visie op het veteranenmodel, een theorie die door archeologen vooral gehanteerd wordt in het onderzoek naar de Bataafse cultuur. Na verschillende andere fascinerende lezingen, kwam als laatste Jasper de Bruin aan het woord, die met een preview op zijn dissertatie over het onderzoeksgebied de discussie inluidde. Het bleek een inspirerende afsluiting van de dag!

Hoewel het de bedoeling was om plenair van gedachten te wisselen over een nieuwe onderzoeksagenda, bleek ook dat de samenkomst op zich al een vruchtbaar effect op de afzonderlijke onderzoeken had. We kunnen zeker stellen dat de dag een succes was, en wellicht mogen we uitkijken naar een vervolg. Daarbij zal ook Romeinsekust.nl aanwezig zijn!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.