MTV op Romeinse opgraving Den Haag

Vrijdag 3 augustus werd Jeroen van Zoolingen een dag gevolgd door een filmploeg van MTV. Voor het programma Money Makers liepen zij met hem mee, waarbij ook een bezoek aan een opgraving aan de Zevenwoudenlaan in Den Haag op het programma stond.


Zevenwoudenlaan

Momenteel is de Gemeente Den Haag aan de Zevenwoudenlaan bezig met het onderzoek naar bewoningssporen uit de ijzertijd, Romeinse tijd en middeleeuwen. Het is niet de eerste keer dat er in het Haagse Wateringse Veld wordt opgegraven; in het verleden is dit al veel vaker gebeurd. Zo werden hier bijvoorbeeld de grootschalige Romeinse bewoningsresten op het Hoge Veld onderzocht, en  trof men er in 1997 vier Romeinse mijlpalen aan. Een enorme topvondst! Het terrein waar de archeologen nu bezig zijn, is het laatste deel van de Vinex locatie dat nog ontwikkeld wordt. De locatie wordt omringd door vindplaatsen uit het neolithicum, de ijzertijd, middeleeuwen, en dus ook Romeinse tijd.

Lees meer over de archeologische opgravingen
in het Wateringse Veld (pdf)

Dat Jeroen door een crew van MTV werd gevolgd, heeft te maken met het programma Money Makers. Hierin wordt elke week een ander beroep aan een jong publiek voorgesteld, door een jonge professional zowel thuis als op het werk te volgen. Presentatrice Anna-Alicia Sklias is daarbij niet te beroerd om ook een handje mee te helpen, terwijl zij ondertussen haar vragen stelt.

De uitzending staat gepland op 8 september, om 18.20u. De daarop volgende week wordt de aflevering nog driemaal herhaald, om uiteindelijk ook op internet te verschijnen…

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.