Nieuw mini-artikel: ‘Een verloren versterking’

‘Een verloren versterking’, zo luidt de titel van het nieuwe Romeinsekust.nl mini-artikel van de hand van Ab Waasdorp en Jeroen van Zoolingen.

Nu het Odyssee project Den Haag- Ockenburgh in de laatste fase is beland en de onderzoekers zich richten op de synthese, is één van de voornaamste vragen hoe het verdedigingssysteem eruit zag waar het mini-castellum onderdeel van uitmaakte. We kunnen er nu immers van uitgaan dat de kust beveiligd werd en dat de verdedigingslinie niet bij Katwijk, bij het eind van de limes, ophield. De dissertatie van Wouter Dhaeze heeft laten zien dat in de loop van de Romeinse tijd een kustverdediging tot stand kwam die tot Boulogne in Frankrijk te volgen is. Om te bepalen welke plaats het mini-castellum van Ockenburgh innam is het voor nu voldoende ons te beperken tot het gebied tussen de mondingen van de Rijn en Maas. Een gebied waarbinnen niet alleen de versterking van Ockenburgh lag, maar nog andere worden vermoed. Ga naar het artikel ->

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.