Gezamenlijk arrangement Zwammerdamschepen een groot succes

Zaterdag 17 juli heeft reisorganisatie Historizon voor het eerst de dagtocht Romeinen in Alphen aan den Rijn naar Limesbezoekerscentrum NIGRVM PVLLVM in Zwammerdam en Museumpark Archeon georganiseerd. Centraal stonden de wereldberoemde Zwammerdamschepen. Historizon is een reisorganisatie die historische excursies en reizen organiseert naar bestemmingen in Nederland, Europa en verder.

Onder leiding van gids en archeoloog Tom Hazenberg bracht de groep van 15 gasten ’s ochtends een bezoek aan de ondekkingsplaats van de schepen in Zwammerdam. Ze bezochten de nieuwe tentoonstelling in het Grand Café `De Haven’ en maakten vervolgens een wandeling door de Castellumtuin. Daar konden ze de reconsrucite van de principia bewonden en ook de net geplaatste houten soldaat Victorious.

Vervolgens bracht een bus hen naar Museumpark Archeon. Na de lunch in de Romeinse herberg (de econstructie van de mansio van Nijmegen) volgde de rondleiding door de Restauratiewerf waarin vrachtschip Zwammerdam 2 ligt te pronken. En zeer exclusief was het bezoek aan de 2e Restauratiewerf waarin het houdt van de vrachtschip Zwammerdam 6 wordt gereinigd op een innovatieve wijze. Als je net als de bezoekers van Historizon op de hoogte wilt blijven, schrijf je dan in op het gratis logboek.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .