Nieuwe podcast Oude Wereld staat bol van ontdekkingen

Vanaf vandaag staat de 3e Podcast “Zoek mee naar de Oude Wereld” weer online. Deel 3 heeft de titel meegekregen “Duik in de archieven”.

Nou, dat hebben we geweten. Wim Visser, archivaris geboren op Goeree-Overflakkee, heeft een enorme DOW ontdekking gedaan. Altijd werd Pieter Jan Twisch genoemd als de eerste vermelder van de resten van De Oude Wereld. Wim Visser ontdekte hoe het echt zit. In een interview neemt hij de luisteraar mee in zijn ontdekkingstocht. Dus Schitterend!

Daarnaast krijgen we een tussenbericht van Jeroen Flamman van het archeologische bedrijf Vestigia over zijn onderzoek naar de muurresten onder N215. Ook daar een opvallende nieuwe interpretatie.

En onze podcast heeft zijn weg gevonden naar de studenten Cultuurgeschiedenis van de Universiteit Utrecht. Sophia Melis hebben we aan de lijn.

En ook heeft een nieuwe sponsor zich gemeld. Naast Het Fonds voor Cultuurpartcipatie en de gemeente Goeree Overflakkee steunt nu ook het Nipius Roos Fonds de zoektocht naar de Oude Wereld.

We nodigen jullie uit. Duik mee in de archieven van de zoektocht naar de Oude Wereld.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .