Vernieuwde website Nehalenniatempel in Colijnsplaat

De vernieuwde website van de Nehalenniatempel in Colijnplaat.

In Colijnplaat, op het Zeeuwse Noord-Beveland, herinnert een mooie replica van een Gallo-Romeinse omgangstempel aan de ontdekking van de honderden altaren voor de godin Nehalennia. In 1970 viste schipper K.J. Bout enkele grote stenen fragmenten op in zijn netten. Dit bleken altaren voor de godin Nehalennia te zijn. Archeologie van het Rijksmuseum van Oudheden gingen nog eens met hem mee op de boot om nog eens in de Oosterschelde te vissen. De rest is geschiedenis.

Afbeelding Nehalenniatempel homepageSinds jaar en dag zijn de mooiste Nehalennia-altaren te bewonderen in het RMO en in 2005 heeft de Stichting Nehalennia de tempel gebouwd.  Nu is ook de website www.nehalenniatempel.nl vernieuwd. Deze vermeldt ook: “De replica heeft algemene erkenning gekregen als het tweede venster in de officiële canon van Zeeland. Daarnaast is de tempel voor veel bezoekers een bijzondere plek voor bezinning en spiritualiteit.”

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .