Lezing ‘De Romeinen op Goeree’

Dat er in de Romeinse tijd bewoning is geweest op het Zuid-Hollandse Goeree moge algemeen bekend zijn. In de jaren vijftig is er in de polder Oude Oostdijk in de buurt van Goedereede een belangrijke nederzetting opgegraven. Een deel van de vondsten wordt al jarenlang tentoongesteld in het Streekmuseum te Sommelsdijk.

Toch was er tot voor kort maar weinig over geschreven en een groot deel van de vondsten was nog niet uitgewerkt.  Nu is meer bekend geworden over de nederzetting en het leven in de Romeinse tijd. Wilt u meer weten over deze boeiende episode uit de geschiedenis van het eiland, dan verwelkomen wij u graag op deze lezing. De presentatie is in handen van archeoloog Tom Hazenberg.

Enkele jaren geleden heeft Bureau Hazenberg in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam deze vondsten en verdere gegevens onderzocht. 

Datum: dinsdag 19 maart 2019
Tijdstip:
 inloop vanaf 19:30 uur, aanvang lezing 20:00 uur.
Locatie: bestuurscentrum Het Rondeel, Dwarsweg 40 Middelharnis.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .