Ministerie bezoekt Operatie Zwammerdamschepen

bezoek ministerie 21 feb. 2019Op 21 februari kreeg `Operatie Zwammerdamschepen’  hoog bezoek. Het bestuur van de Stichting Museumpark Archeon ontving Joost Kuggeleijn van het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap en Marjolein Verschuur van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. De Stichting Museumpark Archeon en het ministerie werken intensief samen in dit project. De Zwammerdamschepen zijn immers een belangrijk onderdeel van de Rijks Maritieme Erfgoed Collectie.

De gasten werden ontvangen in het Romeins Museum, waar voorzitter Niko Geerlings de delegatie welkom heette. Belangrijkste gespreksonderwerp was de voortgang van de restauratie en de plannen voor de besteding van de subsidie die door het Mondriaan Fonds aan het project is toegekend. De stichting kon melden dat deze aanvullende subsidie het mogelijk maakt om naast de Zwammerdam 2 nu ook de voorbereidingen van de Zwammerdam 4 en 6 op te pakken. Daarnaast werden beide delegatieleden geïnformeerd over de voortgang van het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum.

Na het inleidende overleg bezocht de delegatie het eigenlijke doel van het bezoek, de aanschouwing van de restauratie zelf. In de drukte van het restauratiewerf, kon Yardeni Vorst, de onderzoekster van de Zwammerdamschepen, de delegatieleden en het stichtingsbestuur alle details van de complexe restauratie vertellen. De toehoorders waren onder de indruk van het werk. De Zwammerdam 2 is dan ook al bijna voor de helft af.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .