Sofie Vanhoutte: nieuwe doctor aan de Romeinse Kust

De jonge Dr. Sofie Vanhoutte, direct geflankeerd door Raymond Brulet (links) en Rob Collins (rechts) na heer verdediging op 12 september 2018.

Op woensdag 14 september is prominent lid van de Romeinse Kustwacht, Sofie Vanhoutte,  gepromoveerd op haar onderzoek in de Romeinse stad Oudenburg in België. Daags na haar optreden op het 24ste Internationale Limes Congress in Servië mocht zij haar dissertatie verdedigen ten overstaan van een commisie van geleerden uit Beldië en Groot-Britannië. De titel van haar proefschtift is: Change and Continuity at the Roman Fort at Oudenburg from the late 2nd until the early 5th century AD, with a particular focus on the evidence of the material culture and its significance within the wider context of the Roman North Sea and Channel Frontier zone. Ze is gepromoveerd aan de combinatie van de Vrije Universiteit Brussel en de University of Kent in Cantebury. Naar eigen zeggen ging de verdediging “vrij goed” en was het spannend. De redactie van RomeinseKust.nl feliciteert Dr. Vanhoutte en hoopt haar binnenkort een web-interview af te nemen.

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .