De bronzen beelden van Naaldwijk

De bronzen hand die Holwerda in Naaldwijk vond (foto www.RMO.nl).

Misschien wel de meest intrigerende vondsten van Naaldwijk, zijn de vele fragmenten van bronzen beelden die er door de jaren heen zijn aangetroffen. Het doet namelijk denken: waar komen die beelden vandaan? Lag er in Naaldwijk een castellum, een vicus of zelfs een heiligdom? Of moeten we toch een andere verklaring zoeken? Met deze vragen in het achterhoofd heeft Lourens van der Feijst vorige maand een bezoek gebracht aan het Duitse Rastatt, alwaar hij de bronzen beelden van Naaldwijk presenteerde aan collega onderzoekers. Hij deed dit in het kader van een internationaal project: Römische Grossbronzen am UNESCO-Welterbe Limes. In een nieuw mini-artikel deelt hij nu zijn bevindingen!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.