Nieuw miniartikel: Tussen wal en schip (1 van 2)

Meer nog dan tegenwoordig, kenmerkte het Nederlandse kustgebied zich in de Romeinse tijd als een nat landschap. De Noordzee, de grote rivieren en de vele geulen en kreken die erop uitkwamen waren dominant aanwezig. In deze tijd is al intensief gebruik gemaakt van de mogelijkheden die deze waterwegen boden. Recent onderzoek naar de Romeinse stad Forum Hadriani (Voorburg-Arentsburg) en een belangrijke handelsnederzetting te Goedereede heeft dan ook aangetoond dat deze nederzettingen voorzien waren van insteekhavens en kadewerken. In een nieuw miniartikel in 2 delen gaan Mark Driessen en Jeroen van Zoolingen in op deze boeiende structuren. Vandaag deel 1, volgende week dinsdag verschijnt deel 2.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.