De vondsten van Goedereede

Nu de analyse van de grondsporen voorspoedig verloopt, is het moment aangebroken de vondsten van Goedereede aan een nader onderzoek te onderwerpen. Deze vondsten zijn al een kleine 10 jaar opgeslagen in het Provinciaal Archeologisch Depot van Zuid-Holland. Nadat we contact hadden opgenomen met Frits Kleinhuis, beheerder van het depot, zijn Jeroen van Zoolingen en Jasper de Bruin maandag 31 januari het materiaal gaan ophalen. Als extra hulp voor het sjouwwerk was Jochem Koopman benaderd. Wanneer er materiaal uit het depot geleend wordt, moet er altijd een bruikleenovereenkomst worden ondertekend. Een echt ‘Kodakmomentje’ dus! In totaal zijn meer dan 70 dozen van Alphen aan den Rijn naar Leiden verhuisd. Dit was gelukkig snel gebeurd dankzij het busje van de gemeente Den Haag, dat we konden gebruiken omdat ook oude Haagse vondsten van Alphen naar Den Haag moesten worden getransporteerd.

Deze diashow vereist JavaScript.

Dinsdag 1 februari startte het derdejaars vak ‘Materiaalstudies’ aan de Universiteit Leiden. Na een korte introductie over de soorten aardewerk en een oefening met wat materiaal uit de vergelijkingscollectie, zijn de studenten aan de slag gegaan met de eerste vondstdozen van Goedereede (foto 4). Hoewel er pas een paar vondstzakjes uit de dozen zijn bekeken, is al wel duidelijk dat het om erg mooi materiaal gaat. De komende anderhalve maand zal er 4 uur per week aan de vondsten van Goedereede worden gewerkt. Als er interessante zaken opduiken, zal daar op deze plaats zeker verslag van worden gedaan. (JdB)

Dit bericht werd geplaatst in Goedereede, Odyssee en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.