Determineren aardewerk De Woerd

Al een aantal weken is een groep archeologiestudenten o.l.v. Jasper de Bruin van de Universiteit Leiden bezig om het aardewerk van Valkenburg De Woerd te determineren. Ze hebben daartoe uitleg gekregen van Ester van der Linden  (Hazenberg Archeologie) in een inleidend college over Romeinse aardewerk. Ester begeleidt ook dit college (op afstand) en doet zelf de categorie versierde terra sigillata, omdat je daar echt specialist voor moet zijn.

De studenten zijn in groepjes bezig om het materiaal, dat sinds de jaren 70 in de dozen (en oude, enigszins wazige papieren vondstzakjes (!) zit, te onderzoeken. Er wordt gericht gekeken naar terra sigillata en geverfde waar, maar ook andere materiaalcategorieen worden meegenomen.

Doel is om de gedefinieerde structuren (huizen etc.) van ‘De Woerd’ te dateren en in de tijd te plaatsen. Dat laatste zal nog wel enige tijd in beslag nemen, maar de studenten zijn eerder klaar: eind maart moet hun verslag er liggen!
Langzaam aan, stukje bij beetje, wordt ‘De Woerd’ weer steeds beter zichtbaar en uit de vergetelheid ontnomen. De bijdrage van de Universiteit Leiden speelt hierin een vooraanstaande rol!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .