Problemen maar vooral ook oplossingen!

Valkenburg De Woerd wordt op dit moment door het bedrijf MBB van Benno Ridderhof gedigitaliseerd. Daarbij komen natuurlijk onverwachte dingen om de hoek kijken; dingen die je van tevoren niet geheel verwacht.

Een belangrijk probleem daarbij is de plaatsing van de putten. Het noorden op de tekeningen ligt namelijk in het westen en ook blijken de X- en Y-as omgedraaid te zijn. Maar er is meer: delen van putten en vlakken zijn in zijn geheel niet getekend en zweven dus als het ware. Ook ligt er een gasbuis dwars door de opgravingsputten. Verder hangen meetgegevens soms vast aan gebouwen die niet meer bestaan, zijn verschillende vlakdelen uit verschillende putten met elkaar verbonden en ontbreken spoorbeschrijvingen soms of zijn ze maar met moeite leesbaar. Een enorm puzzelwerk dus! Ach, het was ook nog maar 1972. En er moest hard voor de ruilverkaveling uit worden ‘gehold’!

Al met al een kolfje naar de hand van Benno. Hij komt er wel uit en gelukkig zijn alle problemen goed oplosbaar, alleen duurt het wellicht ietsje langer. Maar half augustus is het zeker klaar!

Dit bericht werd geplaatst in de Woerd, digitaliseren, MBB, valkenburg. Bookmark de permalink .