Aan welke aanvragen doen we mee?

Bij veel archeologische instanties, instituten en bedrijven was het eind december 2008/begin januari 2009 een hectische periode omdat de Odyssee-aanvragen moesten worden ingediend. Ondanks dat het kort dag was, heeft Hazenberg Archeologie hierin ook geinvesteerd en hebben we meegedongen/-geschreven naar vier verschillende Odyssee-aanvragen.

Langlopend onderzoek
Namens de provincie Zeeland is een langlopend onderzoek of groot project ingediend. Hieraan participeren naast Hazenberg Archeologie, de Universiteit van Gent en Leuven (B) en nog een aantal kleinere bureau’s zoals Kemmers Numismatiek van Fleur Kemmers en MDD van Benno Ridderhof. Het onderwerp: Romeins Aardenburg!

De toekenning van deze langlopende onderzoeken is nog niet bekend, maar vermoedelijk zal een dezer dagen de uitslag openbaar worden! Spannend is dat wel. Zullen de grote projecten evenredig verdeeld worden over de instituten en over de verschillende archeologische perioden? Ik vermoed van wel….. Dan heeft Aardenburg nog wel wat concurrentie, want er zijn meer Romeinse projecten ingediend. Bovendien worden er slechts 4 van de (naar zeggen en navragen) 10 of 11 ingediende langlopende onderzoeken gehonoreerd. Wordt vervolgd…..

Kortlopend onderzoek
Bij de kortlopende onderzoeken of kleine projecten doen we mee aan drie projecten: Vlaardingen-Romeinse duikers, Wijchen-Vroegmiddeleeuws grafveld en Valkenburg ZH-De Woerd Romeinse vicus.

Over de kleine projecten is al meer bekend, maar kunnen we sommige dingen nog niet geheel openbaar maken. Duidelijk mag zijn dat Wijchen is gegund en daar zijn we bijzonder blij mee! Het betekent concreet dat in ieder geval Stijn Heeren, Michiel van Poelgeest, Rob Houkes, Ester van der Linden en Liselotte Takken hiermee aan de slag kunnen.

Vlaardingen heeft helaas geen subsidie toegewezen gekregen, maar daar kan wellicht in de volgende ronde Odyssee 2010 nog wat aan gesleuteld worden. Over Valkenburg zal binnen twee weken hier worden gerapporteerd. Ook hier dus, wordt vervolgd….

Dit bericht werd geplaatst in Aardenburg, archeologie, Wijchen. Bookmark de permalink .