Romeinse geheimen in nieuw boek Slot Haamstede

Ernst Dekkers heeft samen met andere schrijvers een nieuw boek gepubliceerd over het middeleeuwse Slot Haamstede op het Zeeuwse eiland Schouwen-duivenland. Maar waarom besteedt romeinskust.nl hier aandacht aan? Omdat bij opgravingen in en om het slot ook resten uit de Romeinse tijd zijn opgetekend, waaronder grote zandstenen bouwfragmenten.

Het persbericht dat naar aanleiding van verscheijnen van deze publicatie is geschreven meldt hierover: “Eeuwen voor er sprake was van een kasteel, in de Romeinse tijd, stonden hier al stenen gebouwen, waarvan vorm en functie nog een raadsel zijn, al is wel duidelijk dat sprake moet zijn van banden met het Romein­se leger. (…) In de Romeinse tijd verbond een waterloop de Schelde en de nederzetting in Haamstede.” Zou Slot Haamstede een bijdrage kunnen betekenen aan de koppeling van het grote kanalen en krekenstelsel dat de Rijn via het Kanaal van Corbulo en de haven bij Goedereede verbond met de overslaghaven in Colijnsplaat. 

Het boek Slot Haamstede. Tussen zand en zout (ISBN 978-90-74205-09-2) is gepresenteerd op 17 juni 2021 op Slot Haamstede. In november wordt rond het boek een symposium georganiseerd. Het boek verschijnt in de reeks Kastelen en Buitenplaatsen van de Nederlandse Kastelenstichting (NKS) en wordt gedistribueerd door Uitgeverij Verloren. Bestellen kan via Uitgeverij Verloren of via de boekhandel voor € 21.95. Ernst Dekkers schreef het boek samen met Liesbeth van Nispen, Ben Olde Meierink en Michiel Purmer. Fred Vogelzang verzorgde de eindredactie.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .