Volg Tom live aan de Muur van Hadrianus vanaf vrijdag 9 juni

Een klein avontuur langs een groot monument: Tom Hazenberg loopt van 9 juni tot 23 juni het complete Hadrian’s Wall pad. Dit deel van de Romeinse limes is in 128 na Christus gebouwd in opdracht van keizer Hadrianus en loopt van Newcastle aan de Noordzee tot achter Carlile bij de Ierse Zee. Zijn tocht loopt hij ter promotie van het project `North Sea in Roman times’, de Europese uitbreiding van de Romeinse Kust.

Tom, actief bij de ontwikkeling van het toekomstige UNESCO Werelderfgoed-site de Nedergermaanse Limes en de Romeinse kust, zal zijn walk opluisteren met een vlog. Voor iedereen is te volgen hoe zijn wandeling verloopt (hij is geen geoefende loper!), hoe de muur van Hadrianus zich openbaart in stad, langs de miltary road, bij de Steel Ridge en aan zee (onzichtbaar, herkenbaar, historisch en angstaanjagend!). Hij zal collegae tegenkomen en hen interviewen. Ook Nederlandse collegae.

In een hand de iPhone, in de ander The Handbook of the Roman Wall van J. Collingwood Bruce uit 1883, als een echte limes-reporter toont Hazenberg de Muur en de Mensen.

The Handbook of the Roman Wall van Collingwood Bruce (3d Edition 1883) ligt klaar voor de Samsonite rugzak.

Zijn wall walk is te volgen via Romeinsekust.nl (vlog) en @LimesNL (twitter)

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .