30 jaar archeologie in Den Haag

De afdeling Archeologie van de gemeente Den Haag bestaat 30 jaar en dat wordt gevierd met een symposium waar ondermeer leden van de Romeinsekust.nl een lezing zullen geven! De dag zal op 31 oktober 2012 plaatsvinden in het Museon in Den Haag, en is voor iedereen vrij toegankelijk. Inschrijven is wel verplicht!

 

Symposium

Sprekers van de afdeling en enkele gastsprekers zullen ingaan op 30 jaar archeologie in Den Haag. De Haagse kustwachters Ab Waasdorp en Jeroen van Zoolingen nemen de bezoekers mee op een tocht langs de belangrijkste Romeinse vindplaatsen van de stad. Hun aandacht gaat daarbij vooral uit naar de onderzoeken van Holwerda in de jaren ’30 en van de amateur archeologen in de jaren ’60 en ’70.
Verder kent het symposium een uitgebreid en gevarieerd programma. Zo begrint de dag met het verhaal over de oprichting van de afdeling, waarna tal van sprekers u met hun verhalen meenemen op een reis door de tijd. De dag eindigt met een lezing over de presentatie van archeologie aan de bewoners en bezoekers van Den Haag. Bekijk het uitgebreide programmaoverzicht.

Aanmelden

Er zijn 280 plaatsen beschikbaar en aanmelden is verplicht. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar 30jaar_archeologie_denhaag@denhaag.nl.

Bereikbaarheid Museon

Het Museon is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (tram 17, bus 21 en 24). Als u met de auto komt is er bij het Museon gelegenheid om gratis te parkeren.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.